tijketong.reismee.nl

Bayahibe

Zondag begin van de middag kwamen wij aan in Bayahibe. Eerst even gaan lunchen en gelijk kwam er een mannetje naar ons toe dat hij nog 1 kamer vrij had...... Na de lunch op zoek naar slaapplekje toch maar even bij dat mannetje gaan kijken. Fantastisch...een kamer op de eerste verdieping met een balkon en uitzicht op de zee en haven!!! Ok, iets duurder dan normaal maar je leeft maar 1 keer?. Nadat we ons zelf hadden geïnstalleerd eerst een beetje de plek gaan verkennen en geëindigd op het strand met een biertje en een hele mooie zonsondergang. Maandag was het best bewolkt en dus hebben we in de ochtend lekker rustig aan gedaan en wat dingen uitgezocht voor de komende dagen. Na de lunch naar Coral Point Divers ge gaan want ik ging weer lekker duiken . Heerlijk rustig, eerste duik met andere en de tweede was ik alleen. Weer was wel beter dan met duiken in Sosua maar zicht was nog steeds niet optimaal. Wel ook een leuke wrakduik gemaakt.

Dinsdag zijn we onze dag begonnen in Nacional Parc del Este. Op loopafstand van waar we zitten en volgens de Lonely Planet.dominicaanse echt een must see.... Ok, mooi park met veel bijzondere planten maar (op alle muggen en insecten na) ik miste toch echt de beesten waar over gesproken werd. Wat ook erg jammer was is dat je een bepaalde route moest volgen en er helaas ook geen mogelijkheid was om hiervan af te wijken. Maar goed, lekker anderhalf uur gewandeld Door het park en toen onze weg vervolgd naar Dominica. Dit is een heel klein kustplaatsje vlak bij Bayahibe. Toen we de bus uitstapten en deze ervandoor ging kwam Eric erachter dat zijn telefoon nog in de bus lag....rennen!!!!! Ok, daar stond ik dus ineens in me uppie. Gelukkig, hij heeft zijn telefoon terug. We hadden het plan om hier een quad te huren maar dat kon dus helemaal niet ???? Toen dus maar weer lekker een picknick op het strand gedaan en even genoten van het wederom geweldige uitzicht. We gingen in de avond eten bij saona Café. Het was behoorlijk druk en toen er dus een meisje alleen aan een tafel zat en vervolgens werd weggestuurd omdat deze gereserveerd was hebben we haar uitgenodigd om bij ons te komen zitten. Hanna, Duits en alleen op reis. Later die avond nog met haar gezellig een drankje redaan bij Lost Bar. En de zoals de naam zegt.... Hadden ze verwacht dat deze plek Door de toeristen niet gevonden zou worden, toch wel dus!!

Vanaf ons balkon zien wij elke ochtend en middag alle boten vol met toeristen vertrekken en terugkomen. .....geloof me, dit zijn er echt veeeeelllll!!!! De meeste van deze boten gaan naar Isla Saona. Wij wilden hier ook heel graag naar toe maar liever niet tussen de hordes toeristen . We hadden van onze vrienden IN Jarabacoa gehoord dat er ook iedere dag een boot met personeel vertrekt en als je vroeg bent je dan mee kan met die boot. Dat hebben wij de laatste dagen natuurlijk even gecheckt en dus konden wij vanochtend heerlijk tussen de locals op weg naar Isla Saona. Leuke hiervan is dat je dus heel goedkoop iets doet waar andere mensen zo rond de 150€ voor betalen. Ander voordeel is dat je zeker een half uur eerder aankomt op het eiland en ook pas een half uur later vertrekt en dus kan genieten van al dit moois zonder toeristen!! ???????????? Na aankomt natuurlijk even foto's schieten en toen eerst een verfrissende duik genomen in het kraakheldere water. Beetje jammer dat Eric ook zijn telefoon heeft laten zwemmen..... ????

Nu zitten we heerlijk op ons balkon wederom te genieten van het werkelijk geweldige uitzicht!!!!!! Zo jammer dat we dit plekje morgen moeten verlaten...........

Reacties

Reacties

rick

Wat een oen om tweemaal telefoon te vergeten!
weer een leuk verhaal Marijke genioetr deze week nogmaar veeeeellll xxxx papa

Ada

Ik ben toch iedere keer weer een beetje jaloers als ik al die verhalen lees de foto's zie. Het ziet er heerlijk uit!!!!
Kan Eric zijn telefoon nog wel gebruiken?
Ik ga voor je boodschappen zorgen hoor.........!
Geniet nog maar!!!!
X mama

Aar

Ahhhhhh, dat klinkt zo super allemaal!!! Nog maar even heerlijk genieten!!!
Dikke kus Aar

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!